Kijk eerst op deze site https://en.rotterdam.info/

De Esch

De boot ligt in De Esch, een rustige buurt met veel ruimte en groen. In de buurt is de Erasmus Universiteit, het Rivium zakencentrum en Arbotetum Trompenburg. Langs de Maas is een mooi natuurpad waar je leuk kunt wandelen door het Zuid-Hollandse landschap. Het Centrum is vlakbij, 15 minuten met de tram (24 of 21) . Je kunt ook langs de Maas wandelen richting centrum (20 minuten) met prachtig uitzicht op de stad.

De Erasmusbrug (Ben van Berkel) en de Rotterdam (Rem Koolhaas)
Uitzicht op het Noordereiland en de Hef

Kunst en architectuur

Het Nieuwe instituut (NAi) is gevestigd in Rotterdam in het Museumpark. Hier zitten diverse musea vlak bij elkaar. Boijmans van Beuningen (wordt momenteel verbouwd), de Kunsthal en Huis Sonneveld (Modern Bouwen) en het Chabot museum.

Aan de andere kant van de Maas (via de Erasmusbrug) is het Nederlands Fotomuseum. Dit deel van Rotterdam heeft prachtige moderne hoogbouw, gecombineerd met oude pakhuizen en natuurlijk Hotel New York. Doe een drankje in Cinema Lantaren Venster en geniet van het uitzicht op het water en Katendrecht

De SS Rotterdam, gebouwd in de 50 er jaren, ligt nu in Katendrecht

Eetsafari

Rotterdam heeft veel spannende eetplekken. Ontdek de Fenix Food Factory in de oude pakhuizen op Katendrecht. Deze markt heeft een groot aanbod van verse lokale producten, zoals stoer brood en stoer bier. Het Deliplein op de Kaap (Katendrecht dus) is een mooi plein met leuke en lekkere restaurants.

De matroos en het meisje, Frans restaurant op het Deliplein

Vlakbij Rotterdam Centraal ligt eden nieuwe hotspot, De Hofbogen. Een viaduct waar de trein vroeger overheen reed is opnieuw ingericht met clubs en restaurants.

De Hofbogen vlakbij, Rotterdam Centraal

DE Nieuwe Binnenweg is een lange straat vol met restaurants met eten uit alle windstreken. Afrikaans, Indiaas, Nederlands, Surinaams, Kaapverdiaans, Chinees. Verder zijn er leuke winkeltjes, hipster hotspots (Schorem) en Grand Cafe Westerpaviljoen . De Witte de With straat is wat artistieker met een aantal galeries, designer modezaken en ook veel lekkers en terrasjes.

Check out the website https://en.rotterdam.info/